Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Τα πιο νόστιμα κουλούρια που έχω δοκιμάσει με βούτυρο! Η συνταγή είναι της Αργυρούς και την είχα δει στην τηλεόραση.


Υλικά (για 60 περίπου τεμάχια):
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 ρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 βανίλιες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκούκοπανισμένη μαστίχα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 2 πορτοκάλια ζουμερά (χυμός + ξύσμα)
- δι'αλυμα αυγού για άλειμμα (προαιρετικά)

     Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει με το φτερό. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφρού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών, τις βανίλιες, το αλάτι, τα αυγά, τη μαστίχα, το χυμό από τα πορτοκάλια (στον οποίο έχουμε ρίξει μέσα τη σόδα) και το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το baking powder και το έχουμε ανακατέψει. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μία μεμβράνη για 30 λεπτά να ξεκουραστε. Πλάθουμε τα κουλούρια (εγώ έβαλα τη ζύμη σε μηχάνημα για κουλούρια και μου βγήκε αυτό το σχέδιο) και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 - 25 λέπτά.

                                                                                         Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου