Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΒΑΦΛΕΣ!

Τρελαίνεστε κι εσείς για βάφλες όπως κι εμείς? Κι όμως γίνονται και στο σπίτι! Το ίδιο νόστιμοι και με δικά μας υλικά! Συνταγή της Ντίνας Νικολάου.


Υλικά (για 6 βάφλες):
- 2 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φακελάκι baking powder
- 80 γρ. βουρο ή μαργαρίνη (λιωμένο χωρίς να κάψει)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 ml χλιαρό γάλα

     Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με σύρ,α μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, τα ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το baking powder και τα τυπάμε στο μίξερ μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και παχύρευστο μείγμα. Λαδώνουμε τη βαφλιέρα, ρίχνουμε 4 - 5 κουταλιές της σούπας περίπου από το μείγμα στη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή ψήνουμε τις βάφλες για 3 λεπτά. 

                                                                                         Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου