Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Ένα γλυκό που το φτιάχνεις στη στιγμή!!! Εύκολο, γρήγορο και πολύ οικονομικό!!! Μπορούμε να τα φτιάξουμε για να συνοδεύσουμε το τσαϊ ή τον καφέ μας, σε μία γιορτή, γενέθλια (με πολύχρωμη τρούφα ή μαύρη), για κέρασμα στο γραφείο ή το σχολείο.


Υλικά:
(για 20 μικρές μπαλίτσες)
- 1 συσκευασία μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
- 3/4 βιτάμ (super fresco)
- 1/2 σφινοπότηρο λικέρ
- καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)
- τρούφα για την εξωτερική κάλυψη
- 1 1/2 κουτ. σούπας κακάο ή σοκολάτα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

     Αλέθουμε τα μπισκότα σε σκόνη στο γουδί ή στο χέρι (τα τρίβουμε αρκετά ώστε να γίνουν σκόνη) ή στο μούλτι. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα μπισκότα, το βιτάμ, το λικέρ, τη ζάχαρη άχνη, το τριμμένο καρύδι και το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη ώστε να γίνουν τα μπαλάκια μας. Αφού τα πλάσουμε τα περνάμε σε τρούφα και είναι έτοιμα. Μπορούμε αντί για τρούφα να λιώσουμε κουβερτούρα και να βουτήξουμε τα τρουφάκια μας για να έχουν επικάλυψη σοκολάτας.

                                                                                                       Καλά Επιτυχία!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου