Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Δεν φαντάζεστε πόσο γευστικοί είναι!!!


Υλικά:
- 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250ml χλιαρό γάλα ή νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- λάδι για το τηγάνισμα

      Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύωντας πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα για να φουσκώσει. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε λίγη από τη ζύμη (με τη βοήθεια ενός κουταλιού το οποίο κάθε τόσο το βάζουμε σε ένα ποτήρι με νερό) και αφήνουμε να πάρει ένα ρόδινο χρώμα. Όταν ψηθεί βγάζουμε το λουκουμά και τον τοποθετούμε σε ένα πιατο στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το λάδι. Σερβίρουμε ρίχνοντας μέλι με κανέλα.

                                                                                            Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου